Jornada Internacional: Manuscrits Bizantins – UAB, 17 de maig

Una Jornada Internacional sobre manuscrits bizantins tindrà lloc a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), el proper 17 de maig de 2024.

MANUSCRITS BIZANTINS. Noves perspectives en l’estudi dels manuscrits bizantins: text, imatge i litúrgia.
II Jornada Internacional MABILUS
Dir. Manuel Castiñeiras

L’estudi dels manuscrits bizantins està experimentant en els darrers anys una profunda transformació. La digitalització, les tècniques d’anàlisi de laboratori i els projectes interdisciplinaris han permès un millor coneixement d’un patrimoni escrit i il·luminat molt valuós que, en el cas espanyol, està molt ben representat en el fons de la Biblioteca Nacional de Madrid i de la Biblioteca del Real Monasterio de San Lorenzo de El Escorial. Amb motiu d’aquest seminari internacional es presentaran una sèrie d’experiències en l’àmbit de la Bizantinística que estan contribuint a valoritzar i difondre el llegat bizantí des de perspectives molt diverses. Aquestes ponències es complementaran amb la presentació del llibre, The Akathistos Hymnos and Intermedial Compositional Processes in Later Byzantium-Sung, Written, Painted, coordinat per Jon C. Cubas (Palgrave, Cham, 2024).

Entrada lliure
Per més informació, contacteu: info@mabilus.com

 

Programa Completo Jornada MABILUS Manuscrits Bizantins DEF

 

Entrades recents